Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Manifestation i syfte att fördöma den iranska regimens terror
2018-09-11 12:00
fkks
info@fkks.se


Manifestation i syfte att fördöma den iranska regimens terror mot det kurdiska folket, dess politiska partier och aktivister.

I lördags förmiddag attackerades två kurdiska politiska partiers högkvarter (KDP-I och KDPI) i staden Koya, i södra Kurdistan.

Attacken utfördes av den iranska regimen. Med precisionsmissiler bombade de i syfte att döda KDP-I:s partiledning. Hittills har det rapporterats att minst 16 personer dödats och att ett 40-tal skadats, många av dem kvinnor och barn.

Samma dag avrättades tre kurdiska politiska aktivister i östra Kurdistan av den iranska regimen. Ramîn Penahî, Lûqman Moradî och Zanyar Moradî är namnen på de tre personer vars liv släckts av regimen. Deras brott har varit att de kämpat för kurdernas mänskliga rättigheter. Det är dags att världen öppnar sina ögon och agerar mot dessa vidriga och systematiska brott mot det kurdiska folket.

Denna manifestation syftar till att uppmärksamma vårt stöd för östra Kurdistans frihetskamp och samtidigt manifestera vår avsky mot den iranska regimens terror mot vårt fred- och frihetsträvande folk.

Vi hoppas på en stor uppslutning där vi i tusentals kan höja våra röster tillsammans.

Stockholm- Mynttorget, 12/09-2018
Kl. 17.00

Arrangörer:
- Kurdiska Riksförbundet
- Samordningskommittén för kurdiska politiska organisationer
- Samordningskommittén för de politiska partierna i östra Kurdistan