Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Kurdiska Riksförbundet fördömer Irans oproportionerliga våld mot demonstranterna i landet.
2019-11-20 12:00
fkks
info@fkks.se


Massprotester mot den islamiska regimen har pågått i flera dagar i stora delar av Iran. Tiotusentals människor har deltagit i protesterna och visat sitt missnöje mot regimen. Oroligheterna fortsätter trots regimens oproportionerliga våld mot demonstranterna.

Enligt Amnesty International har oroligheterna hittills krävt över 106 dödats i 21 städer. Regimens skoningslöshet mot människornas krav är skrämmande uppenbar.

Många av de kurdiska städerna har varit aktiva i protesterna mot regimen. Enligt kurdiska källor har över 50 kurdiska aktivister dödats och hundratals skadats av säkerhetsstyrkornas skoningslösa våld.

Protesterna i Iran handlar inte bara om det höjda bensinpriset. Den iranska regimen har i mer än 40 år utövat sitt förtryck och ett systematiskt övergrepp på oliktänkande. Offentliga avrättningar av oppositionella kurder hör till vardagen i landet. Regimen använder alla tänkbara våldsmetoder för att tysta ned kurder och andra oppositionella.

Senaste dagarnas händelser har väckt stor uppmärksamhet i omvärlden. Det finns stor sympati och ett brett stöd för de demokratiska krafterna.

Vi uppmanar samtliga kurdiska politiska organisationer att ena sina krafter mot den islamiska regimen och enas i kampen för demokrati, människovärde och för kurdernas fri och rättigheter.