Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Nytt Från Stallet Folk- och Världsmusik
2012-11-12 12:00
fkks
info@fkks.se


Nytt Från Stallet Folk- och Världsmusik
Zafer Demir
Masterexamenskonsert
Måndag 12/11 19.00 Köp biljett>>
Konserten bjuder på en musiktradition som riskerar att försvinna. Den uppstod ursprungligen i Mesopotamien för ca 1000 år sedan. Denbejtraditionen är en berättande muntlig tradition och alla dengbejlåtarZafer har sin egen historia.
Jag som håller konserten heter Zafer Demir och har konstnärlig examen i världsmusik från Musikhögskolan i Malmö, och nu avslutar jag min masterexamen i folk- och världsmusik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under min utbildningstid har jag också träffat ett antal musiker med olika musiktraditioner och spelat med dem. Jag har också en nybildad världsmusiktrio som heter Hawar. Min gästdengbej heter Ali Baran och bor i Tyskland. Han är en av de nu kända och aktiva dengbejerna i Europa, kanske en av de sista.
Medverkande

Zafer Demir - tembur (saz), slagverk, sång, Ali Baran (gäst dengbéj) - sång, tembur
Hedda Heiskanen - fiol, kamancha, Johan Mörk - bas, gitarr Ismet Demirhan - mey, kaval
Mariwan Omar – slagverk
Entré: 120kr/70kr stud&medl
I samarbete med Kungliga Musikhögskolan i Stockholm
Rodrick & Edén/Marin & Marin
P2 Dubbel Konsert
Onsdag 14/11 kl. 19.00 Köp biljett>>
Från spelmansfiol till laptopcello

Rodrick Edén bjuder in till en konsert som sprakar av folkmusik, sväng, nutida musik och elektronik. Dessutom kommer Mats Edén och Mattias Rodrick bjuda på nya versioner av både egna låtar och folklåtar - missa inte chansen att få höra viola d"amore i tungt samspel med loopad cello, och mycket annat.

Mikael Marin – femsträngad viola, och Mia Marin – femsträngad fiol; två fantastiska musiker som utvecklat ett unikt samspel. Mikael låter som en hel orkester alldeles själv, och tillsammans med Mias blixtrande spel bildas ett musikaliskt fyrverkeri utan motstycke. Duon har släppt den mycket kritiker-rosade CD-n ”Mot Hagsätra” på skivbolaget Dimma Sweden. Andra CD-n ”Småfolket” släpptes i juni 2011, och fick även den lysande recensioner i media.

Entré 160kr/100kr stud&medl
Konserten spelas in av Sveriges Radio P
Sveriges Radio P2 Live Världens liv
I samarbete med Sveriges Radio P2
Je suis! konsert
Stallet@Musikaliska
Fredag 16/11 kl. 20.00 Köp biljett>>
Konserten ges i Musikaliskas lilla scen Clara på Nybrokajen 11

I spetsen för Je suis! står ”mistluren från Stockholm”, trumpetaren Niklas Barnö, som också hörs i grupper som SNUS (Ayler Records 2010), Kege Snö (Umlaut Records 2010) och Fredrik Norén Band (Inside Up, Mirrors 2009). Han hade den stora äran att ta emot Stockholm Jazzfestivals stora pris 2010.

Med Je suis! sätter Niklas Barnö energin och ett bra samspel – med betoning på stor individuell frihet – i centrum.
– Som ett uppfriskande slag i ansiktet på publiken! Så vill jag att Je suis! ska vara.
Je Suis! medlemmar hörs allt tydligare på de internationella kreativa improvisations- och jazzscenerna och tillsammans - med deras vida och egna uttryck - formar de liksom ett musikaliskt odjur och lämnar ingen orörd. Påståendet Je Suis! omvandlas till en slungad fråga: vem är Du då?
Niklas Barnö - trumpet Marcelo Gabard Pazos - saxofoner Mats Äleklint - trombon Alexander Zethson - piano
Joel Grip - kontrabas Magnus Vikberg - trummor
“Je Suis! representerar det unga och vitala i svensk jazz. 80-talisterna har stormat in på arenan med en avspänd attityd som får det att våras för jazzen. Hos Je suis! går det kollektiva hand i hand med individualismen i ett ensemblespel med glasklart utmejslad tydlighet och otvunget inbladade solon.

Den frisinnade öppenheten får mig att tolka in ett sammelsurium av influenser i det omisskännliga jazzidiomet. Det kan låta som en balkaniserad Stravinskij, begravningsmusik i New Orleans, Nino Rota eller Fosters Old folks at home. (Inger Strömdahl, Svenska Dagbladet)

Konserten ingår i projektet - Pulsslag i samarbete med Svensk Jazz och Musikcentrum Öst
Brazilian Winter Festival 2012
Lördag 17/11 17.00-01.00
17:00 - 20:00 - Öppet hus - Fri entré
17.00 Wild Kids Capoeira - titta och var med. För hela familjen.

Wild Kids Capoeira: Capoeira är en blandning mellan dans, kamp, teater och musik. Man gör allt från att stå på huvudet till att trumma på olika instrument.Wild Capoeira Kids som är en del av gruppen Filhos de Angola och leds av tränaren Sara Stanczak under Mästeren Laercio. Den är inriktade mot barn men vuxna är välkomna.Capoeira är dans, kamp och en kulturfilosofi som använder sig av både sparkar, musik, sång och dans för att uttrycka sig. Capoeira utvecklades av dom afrikanska slavarna i Brasilien främst i staden Salvador som ligger i Bahia.
http://www.capoeiraangola.net/
21:00 - 01:00 Konserter och Dj - Entré 100/80kr stud/medl (Stallet/RFoD) Köp biljett>>
Festivalen fortsätter med DJ och liveakter under kvällen. Sociedade Soul från södra Brasislien - samba, rock och funk. Brasisianska rytmer med Mulaato, musikalisk glädje med Congo & Brasil Project.
Dj Joka Sou från Favela Viking Club l : Joka Sou kom till Sverige ganska nyligen och kvalificerade sig snabbt som DJ på Bar Brasils klubbar och events.
Alla program i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet
Mer info och uppdaterat program på Stallets hemsida

Stallet Folk- och Världsmusik
Besöksadress: Stallgatan 7, (T) Kungsträdgården, Stockholm
Postadress: Stallet / RFoD, Nybrokajen 13, 111 48 Stockholm
Telefon: 08-407 17 73
Mail: stallet@rfod.se
Web: www.stallet.st
Stallet på Facebook: www.facebook.com/pages/Stallet-Folkmusik/149136525109547