Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
"Att vår massiva Newroz manifestation runt om världen är vårt svar till deras barbariska förtryck!"
2019-03-27 11:00
fkks
info@fkks.se
KRFs ordförande Keya Izols tal Newroz 2019, 03.23 -Filedelfiakyrka


Ärade företrädare för politiska partier. Ärade gäster, kära vänner.

Hjärtligt välkomna till årets Newrozfirande!

Newroz är dagen när miljontals kurder i hela världen manifesterar sin kampvilja mot förtryck och orättvisor.
Dagen då vi genom våra danser och musik förmedlar vårt politiska budskap till omvärlden. Men också till förtryckarna.

Att vi inte är rädda av deras förnekelse, övergrepp och folkmord.

Att vår massiva Newroz manifestation runt om världen är vårt svar till deras barbariska förtryck!

Att vi finns, att vi kommer att bestå, och inte viker för deras totala krigsföring mot vår existens.

Under de gångna fem åren har vi och hela världen skådat en av historiens mest blodiga period av ockupationsmakternas och mördarsekten IS brutala övergrepp mot vårt folk på alla fronter.

Vår nationella och kulturella existens hotas fortfarande i högsta grad av dessa onda krafter. Det är stater som systematisk begår krigsbrott och brott mot mänskligheten. Kurder som folk har lämnats åt sitt öde där spelreglerna bestäms av krigsförbrytare.

Kurder som dagligen utsatts för övergrepp och kränkning måste med sin begränsade förutsättning försvara sitt folks existens mot inkräktarna.

Sedan i början av det blodiga kriget var det kurder som stått i spetsen och stridit mot IS i Irak och Syrien. Tack vare kurdiska Peshmerga styrkor och frihets krigare kunde man besegra IS i Irak och Syrien.

Ett av IS sista fäste i Baxoz befriades på Newroz dagen av kurdiska hjältar och hjältinnor som tappert stridit mot IS barbariska sekt.

Kurdernas mod har väckt stor beundran i hela världen. Äntligen ser vi att en stark opinion för kurdernas kamp börjar ta form i hela världen som världens ledare måste ta hänsyn till. Denna beundran måste omvandlas till ett skydd som stoppar all form av turkisk inblandning i Syrien och kurder får sin politiska status säkrade i alla delar av Kurdistan.

Kurdiska riksförbundet värnar om kurdernas intresse i vårt nya hemland Sverige. Vi har fått många svenska vänner som alltid ställer upp för vårt folks kamp. Vi kommer att fortsätta i samma anda för att förstärka denna vänskap för att tillsammans med våra vänner se till vår frihetstörst och fredslängtan går i uppfyllelse.

Från Stockholm skickar vi våra varma hälsningar till Mahabad, Diyarbekir, Hewler, Qamişlo, till Kerkuk, Efrin û Kobani att vi kommer segra mot tyrannerna Erdogan, Ruhani, Esed och El Bagdadi.

Bijî Kurd, bijî Kurdistan