Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Pressmeddelande
2020-05-25 23:00
fkks
info@fkks.se
Haber 7, en nyhetssajt som står nära president Erdogans regim namnger Serkan Köse, Kadir Kasirga (numera borgarråd i Stockholm stad), Roza Güçlü Hedin och Sultan Kayhan, som terroristanhängare. Nyheten har fått spridning i sociala medier med många kommentarer som följd där ledamöterna utpekas med namn och bild.

Många av dessa kommentarer är direkt hotfulla och sprider osanna påståenden om motionen och om de utpekade ledamöterna. Det är inte första gången Turkiet anklagar aktiva politiska kurder för terrorism. Även svenska ministrar, partiledare och andra riksdagsledamöter har anklagats av den turkiska regimen vid tidigare tillfällen då de stått upp för kurdernas sak. Inom landet har jakten på folk som kritiserar Erdogans regim lett till massarresteringar.

Kurdiska Riksförbundet fördömer med kraft den senaste händelsen och vill visa sin sympati och sitt stöd för de folkvalda politikerna. Vi vädjar till Sveriges regering att med kraft agera mot dessa hotfulla och antidemokratiska handlingar mot de som verkar för kurdernas rättigheter. Vi får inte låta vare sig Turkiet som stat, eller dess fanatiska anhängare, fritt och obehindrat utpeka och hota personer som verkar för demokrati och våra grundläggande mänskliga rättigheter.
2020.05.3

Kurdiska Riksförbundet