Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Demokratin ska inte tas för givet
2018-09-03 12:00
fkks
info@fkks.se


Vi närmar oss ett mycket viktigt datum i Sverige. Den 9 september går Sverige till val. De politiska partiernas valkampanjer är i full gång och de politiska utspelen dominerar dagordningen. Det är ovanligt mycket som står på spel under detta val, inte minst på grund av att valdebatten domineras av frågor som rör migration och integration. Det är därför viktigt, kanske mer nu än tidigare, att alla som kan rösta, också gör det.

I Sverige räknas varje röst och varje röst är ovärderlig, vi vill därför som Kurdiska Riksförbundet uppmana alla våra medlemmar att ta sig tid för att sätta sig in i de olika politiska partiernas program och valmanifest. Att aktivt delta i den demokratiska processen är nödvändigt för att vi ska kunna få det samhälle som vi önskar, för oss själva och för våra barn. Kurdiska Riksförbundet vill inte stötta något särskilt parti utan vill endast uppmana till ett högt och aktivt deltagande bland kurder i kommun, landsting- och riksdagsvalet.

Det är även med stolthet som vi vill uppmärksamma de svensk-kurdiska kandidater som nu bedriver personvalskampanjer för sig själva och sina respektive partier. De gör ett bra och viktigt arbete och förtjänar att lyssnas på.

Demokratin ska inte tas för givet, det vet vi kurder särskilt väl. Låt oss därför använda vår demokratiska rättighet och påverka vårt samhälle i den riktning som vi tycker är riktig och rätt. Rösta är att förvalta och att bry sig, det får inte glömma. Vi ses i vallokalerna!

31.08.2018
Kurdiska Riksförbundet

Information från valmyndigheten på kurdiska nedan:

https://www.val.se/…/other-langu…/kurmanci-nordkurdiska.html

https://www.val.se/…/other-languages/sorani-sydkurdiska.html