Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Kurdiska Riksförbundet uppmanar omvärlden att agera mot den turkiska aggressionen!
2019-10-09 15:00
fkks
info@fkks.seEfter en lång period av hotelser verkar Turkiet har fått grön signal av Trump att invadera de kurdiska delarna av Syrien. Trots den breda opinionen i USA och omvärlden fortsätter diktatorn Erdogan med sina hotelser och vill sätta igång sin planerade invasion.

En sådant steg kommer omvandla det fridfulla områden som befriats från IS till total kaos som berör miljontals människor. Det innebär också IS, den gemensamma fienden för alla demokrati sinnade människor kan på nytt återupplivas vilket kommer leda till nya terrordåd i Europa, nya halshuggningar, nya flyktingvåg av miljontals människor.

Det internationella samfundet får inte tolerera slakt av modiga människor som kämpade heroiskt mot IS terror flock. Miljontals människors öde får inte bestämmas av två maktgalna figurer.

Det kurdiska folkets nationella existens hotas öppet av Turkiet. Ett folkslag över 40 miljoner hotas av en stat som är medlem i FN, kandidatland till EU.

Kurdiska Riksförbundet uppmanar omvärlden att agera mot den turkiska aggressionen!


Vår brådskande uppmaning till FN, EU och den svenska regeringen är att agera med kraft och ta upp frågan på alla internationella organ och stoppa Turkiets invasionsplaner av Rojava (västra Kurdistan).

9 oktober 2019
Kurdiska Riksförbundet