Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Kampanjen till stöd för iranska nationaliteters politiska fångar
2011-03-21 22:00
Fkks
info@fkks.seKampanjen till stöd för iranska nationaliteters politiska fångar - Pressmeddelande
Irans frihetsälskande folk!
Organisationer och människorättsförsvarare!

I århundraden har Iran, vårt förtryckta hemland, utelämnats i en utdragen berättelse om konflikten mellan hövlighet och barbari, frihet och tyranni, rättvisa och fördomar som en turbulent period av dess historia. Iran är ett land välsignad med olika färger, kulturer, trosuppfattningar, språk, religioner, raser och olika människor, som har det varit vaggan för fredlig samexistens mellan nationer med olika kulturer under sin långa historia. Erkännandet av mångfalden av kulturer och nationer som finns i dagens Iran, och vitalisera essensen av moderna kulturell och politisk mångfald i hjärtat av detta multinationella land kan vara kan vara startskottet för spridning och främjande av demokrati i en region där en brutalt diktatorisk och totalitär regim verkat emot demokrati och jämställdhet.

Regimen i Iran har inte betraktat denna mångfald av kulturer och nationer som en tillgång att införa stabilitet och demokrati, istället har regimen betraktat det som ett pågående hot mot upprätthållandet och bibehållandet av sin totalitarism och diktatur, och avrättar och fängslar aktivister som förespråkar frihet och jämlikhet och märker dem som Guds fiender, utländska agenter, separatister etc., använder medeltida metoder för tortyr för att förhindra instabilitet i det teokratiska styret.

I en sådan atmosfär, i stället för att lyssna på de politiska, medborgerliga, kulturella (språkliga och religiösa) och krav på mänskliga rättigheter från politiska aktivister bland de iranska nationaliteterna, kategoriserar den iranska regimen dem som skurkar och blir offer för regimens brutala repressalier. Under de 32 år som den islamiska republiken regerat har hundratals civila, kulturella och politiska aktivister som tillhör dessa folk blivit kallade, förhörts och brutalt torterade, varje år, av säkerhetsstyrkorna, inrättandet av regimen. Skildringen av dessa överflödiga vedergällningar som ofta kombineras med dödsstraff, oskäliga fängelse straff och andra sociala och ekonomiska påföljder för dessa aktivister är vad som präglat merparten av medierapporteringen rörande Iran sedan den islamiska republiken etablerades, 1979.

Det är uppenbart att det styrande politiska etablissemanget och dess korrelation med det underordnade rättsväsendet, som följer de diskriminerande och föråldrade lagar som stiftats av den islamiska republiken, är ursprunget till alla dessa övergrepp mot folket i Iran, dess nationer i synnerhet, vilka förtrycks genom ett sådant rättsväsende. Mot bakgrund av detta kräver vi, som medlemmar i kampanjen till stöd för iranska nationaliteters politiska fångar, att
de iranska nationaliteternas politiska fångar erkänns sina rättigheter stödjer deras krav om avskaffandet av diskriminerande lagar, i enlighet med FN:s allmänna deklaration om mänskliga rättigheter, och omedelbar frigivning av samvetsfångar och avskaffandet av deras dödsdomar. Vi uppmanar alla frihetssinnade medborgare, människorättsaktivister, det internationella samfundet och organisationer, att stödja oss i kampen för mänskliga rättigheterna för iranska nationaliteters politiska fångar, fängslade i den iranska republikens ökända fängelsehålor.
Kampanjen, till stöd för iranska nationaliteters politiska fångar, i samband med fördömandet av avrättningen av iranska nationaliteters politiska, kulturella och civila aktivister , vill dra uppmärksamhet till de faror som många politiska och civila aktivister i den Islamiska republikens ökända fängelser konfronteras med, och uppmanar frihetsaktivister och försvarare av mänskliga rättigheter att arbeta för att omintetgöra den politik som regimen i Iran för i syfte att förvandla Iran till det största fängelset i världen för iranska nationaliteters politiska och samvets fångar.

Kampanjen till stöd för iranska nationaliteters politiska fångar