Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Stoppa avrättningar nu!
2013-11-10 12:00
fkks
info@fkks.se


Kurdiska Riksförbundet fördömer starkt de systematiska massavrättningarna i Iran!

Omvärlden kan inte bara se på när unga människor ställs i rad och avrättas/ hängs inför publik. Avrättningarna måste få ett slut Nu!

Det är fruktansvärt att barn föräldrar, fruar, systrar och bröder till fångar efter många år får se dem först när de hängs/avrättas. Dessa hemska bilder tar sig till våra vardagsrum. Det är medeltidsscener och bilder vi ser från Iran.

Under 2013 har mer än 500 personer avrättats av den Iranska regimen. Bara den senaste månaden avrättades 14 kurder, 16 Belucier och flera andra. Det är en statsterrorism utan like! Dessa unga människors liv tas ifrån de i guds namn. Ingen religion försvarar att en människa ska ta livet av en annan människa. Man undrar varför alla religiösa samfund och församlingar inte går samman för att ta avstånd från dessa omänskliga handlingar som utförs i religionens namn.

Habibulla Golparipour, Reza Esmaili hängdes i oktober månad. Seherko Maroofi hängdes i måndags. Den Iranska regimen avrättar politiska fångar för att skrämma oppositionen i landet till tystnad. I stället för att erkänna kurdernas och minoriteters grundläggande rättigheter intensifierar den Iranska regimen avrättningar av fångar.

Antalet avrättningar ökat drastiskt sedan sista valet 2013. Det är en stor skam för mänskligheten att människor avrättas i vår tid. Det är en stor skam för demokratin att människor fängslas och avrättas p.g.a. sina politiska åsikter och etniska tillhörigheter. Dödsstraff hör inte till vår tid. Det är en mycket omänsklig handling. Vi uppmanar Sveriges regering och FN att kraftigt fördöma Iranska regimens avrättningar och behandling av de oppositionella.

Avrättningarna måste få ett slut NU!
Kurdiska Riksförbundet

2013-11-10