Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Stoppa Turkiets krigsföring mot kurder i Afrin
2018-01-31 13:00
fkks
info@fkks.seFör två veckor sedan inledde Turkiet en flygoffensiv mot den kurdiska staden Afrin i Rojava, nordvästra Syrien. Attackerna har redan krävt över 150 civila offer och stort förödelse i provinsen Afrin. Turkiets avskyvärda krigsföring mot Afrin strider mot internationell rätt.

Den turkiska staten, med President Erdoğan i spetsen, har motiverat sina attacker genom att påstå att det finns terrorister i staden och dess närområde. Detta är förstås inget annat än en stor osanning och ett svepskäl för attacker fredliga kurdiska mål riktade mot PYD och YPG/YPJ. De nämnda kurdiska styrkorna och partierna är samma krafter som bekämpade terrorsekterna Daesh (Islamiska staten), El Nusra, El Qaida och andra terrorgrupper och hade då hela omvärldens fulla stöd i sitt frihetskrig mot terrorsekterna.

Idag, dessvärre och med fruktansvärda konsekvenser, har omvärlden vänt Afrin och dess folk ryggen. Vi vädjar starkt till det internationella samfundet om att med skarp tydlighet stoppa Turkiets avskyvärda krigsföring. Det kurdiska folket har fått nog av att ständigt attackeras av aggressionskrafter och har tydligt visat för omvärlden att vi är ett frihet- och fredstörstande folk.

Vi förväntar att vårt andra hemland Sverige sätter sin påverkan på EU och FN och stormakterna för att stoppa Turkiets aggression och hot mot kurder i Syrien. Det är oerhört viktig för oss eftersom Turkiet hotar våra släktingar, attackerar vårt land och begår brott mot folkrätten.

Vi vädjar till Sveriges utrikesminister, Margot Wallström, att Sverige med kraft och beslutsamhet använder de verktyg de har till sitt förfogande för att sätta stopp för Turkiets krigsföring mot kurder.

Det är dags att bryta tystnaden, agera starkt, visa Sveriges solidaritet för det kurdiska folket.

29.01.2018
Kurdiska riksförbundet
Samordningskommittén för kurdiska partier i Sverige