Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Frige Ramin Hossein Panahi!
2018-07-02 11:00
fkks
info@fkks.se


Den islamiska regimen i Iran har sedan dess födelse 1979 fängslat och avrättat tiotusentals oliktänkande. Kurdiska oliktänkande och opppositionella har varit särskilt utsatta.

I juni 2017 greps Ramin Hossein Panahi, en kurdisk frihetskämpe, av den islamiska regimen. Panahi greps för att han förmodades vara medlem i den kurdiska politiska organisationen, Komala. Sedan gripandet har Panahi suttit i fängelse och nekats att få juridisk hjälp. Panahi har torterats svårt under sin fängelsetid och har på grund av den svåra tortyren bland annat mist en njure. Amnesty International, har bland andra, uppmärksammat detta fall och beskrivit rättegången som grossly unfair.

Regimen är mycket angelägna om att avrätta Panahi och har sedan januari i år beslutat att verkställa avrättningen. Panahi har blivit en av många symboler inte bara för den kurdiska frihetskampen i Rojhelat (östra Kurdistan), men även för den vidrighet som präglar det iranska rättssystemet.

Kurdiska Riksförbundet vädjar till Sveriges regering och till EU, som organ och dess medlemsländer, att väga in den islamiska regimens brutala behandling av politiska fångar när de knyter relationer med regimen. Omvärlden har alldeles för länge blundat för den inhumana behandling av oliktänkande som pågått i Iran och hur det i synnerhet har drabbat den kurdiska oppositionen.

Kurdiska Riksförbundets tankar går oavkortat till Panahis familj och anhöriga som fått lida kopiöst under denna tid.
30.06.2018
Kurdiska riksförbundet