Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Stöd för Kurdistanregionens självständighetssträvan
2017-10-13 13:00
fkks
info@fkks.seNamninsamling : Kurdiska riksförbundet: Namninsamling till stöd för Kurdistanregionens självständighetssträvan

Rätten till självbestämmande uttrycks i FN-stadgan och internationella konventioner. Ett folks rätt till självbestämmande innebär att alla folk har rätt att bestämma över sin framtid. Det kurdiska folket har länge strävat efter mer självstyre, vilket är en naturlig följd av självbestämmanderätten. Befolkningen i Kurdistanregionen har införlivat denna rättighet genom folkomröstningen den 25 september i år där den överväldigande majoritet (92 procent) röstade för självständighet.

Fram tills idag har Sveriges Regering inte tagit en aktiv ställning till Kurdistanregionens självständighetssträvan. Vi vädjar därför till den Sveriges Regering att hörsamma folkviljan i Kurdistanregionen som i enlighet med internationell rätt uttryckt en stark vilja till att kunna bilda en suverän kurdisk stat.

Underteckna denna namninsamling ifall du vill att Sveriges Regering intar en aktiv ställning för att stödja Kurdistanregionens rätt till att fortsätta processen mot att bilda en självständig stat.

Namninsamlingen kommer att räckas över till berörd representant från Regeringen när insamlingen nått 30 000 underskrifter. Visa ditt stöd genom att skriv på!

https://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=11550