Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Attacker mot kurder med tydliga rasistiska motiv uppblossat av regeringen fortsätter i Turkiet!
2021-07-31 17:00
FKKS
fkks@info.se
Attacker mot kurder med tydliga rasistiska motiv uppblossat av regeringen fortsätter i Turkiet!
Under gårdagen den 30 juli attackerades en kurdisk familj brutalt i stadsdelen Meram i staden Konya. Samma kurdiska familj attackerades redan för 2 månader närmare bestämt den 12 maj. Under gårdagen anföll mördarna på nytt, denna gång in i kurdiska familjens hus, och mördade 7 familjemedlemmar och brände sedan ner hela huset.
Offrens namn är Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları och Sibel Dedeoğullar.
Attacken och det bestialiska morden på den kurdiska familjen är en i raden av flera attacker på kurdiska personer runt om i Turkiet och bör ses som en direkt följd av den rasistiska statspolitiken Turkiet för!
Naturkatastrofer som översvämningar och skogsbränder breder i skrivande stund ut sig i Turkiet och landets regering och dess underordnade medier kopplar ensidigt händelserna till kurderna. I tidningarna och tv-program sprids varje dag rasistiska, hotfulla och hatiska propaganda mot kurderna.
Människor hjärntvättas med rasistisk politik. Den förda politiken är en direkt grogrund för attacker och mord mot kurder. Om regeringen och säkerhetsmyndigheter i landet vidtagit åtgärder redan efter attacken den 12 maj hade familjemedlemmarna Dedeoğulları idag fortsatt levt!
Turkiska regeringen och dess allierade partier bedriver en systematisk populism som uppmuntrar och aktiverar rasistiska angripare i landet.
Kurdiska Riksförbundet i Sverige fördömer med starka ordalag massakern av den kurdiska familjen. Må Gud förbarma sig över offren.
Vi sänder våra varmaste kondoleanser till deras familj och det kurdiska folket.
Vi uppmanar det internationella samfundet att inte vara tysta inför rasistiska attacker i Turkiet. Vi uppmanar också kurdiska folket och särskilt kurdiska ungdomar, att avstå från våldshandlingar.
Arbeta och bekämpa alla slags orättvisor, med stor känslighet baserad på demokratiska metoder.
31.07.2021
Kurdiska Riksförbundet i Sverige