Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Stå för kurdiska barn och ungdomars mänskliga rättigheter!
2013-06-30 11:00
fkks
info@fkks.se
Stå för kurdiska barn och ungdomars mänskliga rättigheter!
Stå för kurdiska ungdomars rätt att leva!

I vår moderna tid saknar tusentals kurdiska barn och ungdomar sina mänskliga rättigheter och rätten att leva.

Medeni Yildirim fanns bland folkmassan som demonstrerade fredligt mot återbyggandet av polisstationen i hans by. Han dödades av turkiska militärers kulor i staden Lice i norra Kurdistan. Han blev bara 18 år.

Zanyar Moradi och hans kusin Loghman Moradi, har blivit torterade i 9 månader. I dagarna förbereder den Islamiska regimen i Iran hans hängning. Det här är inte första gången. Många kurdiska unga män har hängts på öppen gata inför åskådare under åren.

Det uppdagades nyligen att en 16 årig flicka har våldtagits sedan hon var 14 av militären i staden Bingöl.

Våldtäktsmännen går fria. Barnfångar i staden Pozanti berättade inte alltför länge sedan sexuell övergrep i fängelset.
Tusentals barn gjordes till föräldralösa under de senaste 30 åren genom att deras föräldrar kidnappades, avrättades eller sattes i fängelse för att de var kurder och regimkritiker.

I byn Roboski dödades 32 kurdiska barn och ungdomar av militärflygplan. Ingen fick straff för denna massaker och ingen bad ens om ursäkt för det. Under täckmantel bekämpning av terror har man i vår moderna tid begått brott mot civila och fråntagit många barn och ungdomars liv.

Amnesty och rädda barnen har kunskap om tusentals kurdiska barn och ungdomars villkor i Turkiet, i Iran och Syrien. Kurdiska barn har inte ens har rätt till skolundervisning på sitt språk.

Det är dags att stå för Kurdiska barn och ungdomars mänskliga rättigheter. Vi uppmanar Rädda barnen och Amnesty Internationell och ungdoms organisationer att starta en kampanj för kurdiska barn och ungdomars rättigheter. Vi uppmanar alla Islamiska organisationer att reagera mot hängningar i Iran som görs i Guds namn. Vi uppmanar Iranska, Turkiska och Arabiska organisationer för mänskliga rättigheter att verka för kurdiska barn och ungdomars grundläggande mänskliga rättigheter.

Internationell solidaritet kräver att man står för allas mänskliga rättigheter även de kurdiska barnens!

Stoppa hängningar och dödandet av våra ungdomar!

Lagstadga Kurdiska barns rättigheter i grundlagen!

Ge kurdiska barn rätt till skolundervisning på sitt modersmål.

29.06.2013
KURDISKA RIKSFÖRBUNDET