Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
KRF fördömer med kraft Turkiets ockupation av den kurdiska staden Afrin
2018-03-19 11:00
fkks
info@fkks.se
Efter 58 dagar intogs den kurdiska staden Afrin av NATO-medlemmen, Turkiet, och dess jihadiska medhjälpare tillika terrorister.Turkiets krigsföring mot kurderna i Afrin strider mot FN-stadgarna och internationella konventioner.

Säkerhetsrådets beslut om vapenvila i hela Syrien har inte respekterats av Turkiet. Under 58 dagar begick Turkiet dagligen krigsbrott och har hittills dödat över 500 civila i Afrin. Turkiet måste fördömmas med kraft av världssamfundet.

Idag får vi många oroväckande rapporter efter Turkiets intrång i staden om hur de jihadiska terroristerna förstör kurdiska kulturella och historiska platser inne i staden.

Flera hundratusen civila har p.g.a. Turkiets aggression tvingats fly från sina hem och saknar skydd och humanitär hjälp.

Ryssland och Iran som öppet stöttade Turkiets militära aktion mot Afrin bör också fördömas med kraft av omvärlden.

Världssamfundet, FN, USA och EU som inte har reagerat med kraft mot Turkiets aggression bär också ett ansvar i den mänskliga katastrof och det ofattbara lidande som vi nu bevittnar. Upptrappningen av kriget och våldet i Syrien kommer fortsätta att orsaka nya mänskliga tragedier och skörda nya civila offer.

Vi vädjar till Sveriges regering och till världssamfundet att agera med kraft för att stoppa Turkiets illegala krigshandling mot det kurdiska folket i Afrin. Vi vädjar samtidigt till dessa parter att akut bistå med humanitär hjälp till det drabbade området och till de civila som flyr sina hem i detta nu.

18 mars 2018
Kurdiska Riksförbundet