Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
"Era bomber, era lejda mördare, era terrorflockar skrämmer inte oss”
2018-09-13 12:00
fkks
info@fkks.se


Tal av Keya Izol, Kurdiska riksförbundets ordförande – Manifestation mot Iran
Mynttorget 12 september 2018


Mötesdeltagare
Vi har samlats här idag för att återigen visa vår avsky mot en stat som systematisk bedriver terror verksamhet mot kurder och andra oliktänkande såväl inne i landet men också i utomlands.

Denna gång attackerades två kurdiska parti högkvarterer i Irakiska Kurdistan. Mer än 20 kurdiska exil politiker mördades brutalt. Samma dag avrättades tre kurdiska aktivister trots omvärldens starka reaktioner. Våra tankar går till deras anhöriga och deras parti kamrater.

Dessa illdåd är direkt inriktade mot kurdernas frihetssträvan. Det är kränkning av en suverän stats territorium. Det är ett allvarligt brott mot internationell rätt och strider mot alla internationella konventioner och måste fördömas med all kraft.
Det kurdiska folket kommer aldrig glömma dessa fega terrordåd. Våra martyrer kommer alltid finnas i varje kurds hjärta i Mahabad, i Amed, i Hewler, i Qamislo men också i Stockholm och i alla andra europeiska städer där vi agerar.
Var enda dag får vi höra eller läsa nya allvarliga övergrepp och kränkning mot vårt folk.

Vi är jävligt trötta på alla förtryckarregimer och dess illgärningar mot vårt folk.
Kurdiska folkets tålamod är på gränsen att ta slut. Nu får det räcka.

Härifrån, från denna samling och från miljontals hjärtan som slår för vårt folks frihetskamp skickar vi vårt bestämda budskap till mördarna Kameyni, Ruhani och dess bundsförvanter Erdogan, Abadi och Esed.
Era bomber, era lejda mördare, era terrorflockar skrämmer inte oss. Vi är inte rädda för er onda gärningar mot vårt folk. Ni vet mycket väl att Folkviljan hos det kurdiska folket förr eller senare kommer att besegra er.

För vi är starka, vi är här och överallt i världen, står tillsammans i samma led och front med samma slående hjärta för att visa för er fega mördare, att vi inte kuvas av era bomber och illgärningar.
Vår kamp, vår styrka, vår nationella symbol kommer alltid vara era mardrömmar.

Förr eller senare kommer ni hamna på historiens papperskorg som en avsyvärd parantes medan vårt folk, det sargade kurdiska folket kommer att återfå sin frihet. Vi är helt övertygade om vår rättmätiga kamp och därför är vi här för att visa den för alla.

Mötesdeltagare
Under snart fyra decennier har omvärlden fått se en skoningslös religiös molla regim som förtrycker, arresterar, torterar, avrättar och mördar kurder och andra oliktänkande.
Denna regim tar inte hänsyn till internationell rätt, tar inte hänsyn till människovärde, tar inte hänsyn till omvärldens reaktioner.

Omvärlden har otaliga gånger bevittnat hur den islamiska republiken Iran planerat och genomfört politiska attentat mot kurdiska ledare i Viena, i Berlin och i Sverige med hjälp av sina lejda mördare som haft diplomatisk immunitet.
Hela västvärlden, däribland Sveriges underrättelsetjänst är väl medvetna om Irans hemliga verksamhet mot kurder och andra oppositionella grupper i utomlands. Numera finns det starka indikationer att även diktator Erdogan har börjat bedriva underrättelse verksamhet mot kurder, oliktänkande i Sverige och andra europeiska länder.

Det är ett allvarligt hot mot oss alla som finns samlade här men också ett allvarligt hot mot Sveriges och den europeiska säkerheten.

Detta är inte acceptabelt. Därför kräver vi att all utländsk underrättelse verksamhet stoppas omedelbart i Sverige.
Det är dags att världssamfundet agerar med kraft mot Irans systematiska brott mot kurder. Det är också vår vädjan till den svenska regeringen som fortfarande har diplomatisk och ekonomisk samarbete med Iran, med kraft fördömer Irans kränkning av annat lands territorium och kräver upphävande av godtyckliga avrättningar av kurder.