Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Om den kritiska situationen i Rojava:
2019-10-20 13:00
fkks
info@fkks.se


Vi kurder går igenom mycket svåra tider just nu. Ockupationsmakterna har tillsammans med två stormakter, USA och Ryssland, bestämt över vår framtid utan att vi finns med vid förhandlingsbordet. Utgången av dessa träffar, överenskommelser, löften och affärer samt det pågående kriget isig, kommer vara direkt avgörande för utsträckningen kring hur pass mycket våra rättigheter kommer att kränkas. Det kommer även bestämma vilka regioner vårt folk får lov att leva och existera. Det handlar om ingenting annat än om vår existens som folk.

I dessa svåra dagar försöker vi som organisation och som enskilda kurder göra allt för att både förhindra mördandet av vårt folk och begränsa skadorna som nu sker mot vårt land. I bägge dessa fallen har vi inte starka, effektiva verktyg att påverka utgången.

Men vi kan ändå göra mycket. Var och en av oss är ambassadörer för vårt folk i sociala medier, på våra arbetsplatser, i kontakt med politiker, överallt där vi kan påverka den pågående processen som följs av omvärlden.
Världsopinionen är med oss och omvärlden vet vilka orättvisor vi kurder har fått utstå.

Vår kamp mot de onda krafterna och vårt mod som folk har skapat enorm sympati i hela världen. Den kommer stärkas så länge vi inte behandlas värdigt av alla inblandade länder i detta barbariska och ensidiga krig.

Det är mycket viktigt att vi är eniga som nation trots våra skiljaktigheter när det gäller försvaret av vårt hemland och vårt folk.

Vi får inte vika, göra några eftergifter till ockupationsmakterna eller andra utomstående aktörer som är inblandade i en diskussion om vårt framtida öde. Vi ska fortsätta vara aktiva opinionsbildare där vi finns och där vi kan påverka.

Överenskommelsen i Ankara är en ytterligare ett tillägg av Trumps tidigare svek som ger Turkiet fritt spelrum att ockupera kurdiska städer och öppna vägen för en etnisk rensning. Därför måste vi kräva att Turkiet stoppar sin invasion omedelbart. Kurdiska riksförbundet följer utvecklingen mycket noga och kommer att göra allt som vi kan för att bidra i dessa svåra dagar.