Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
Fascismen är på frammarsch i Turkiet
2016-11-04 13:00
fkks
info@fkks.seTidigt på morgonen greps HDP`s elva folkvalda parlamentariker, bland dem partiledarna Selahattin Demirtas och Figen Yuksekdag brutalt av turkiska säkerhetsstyrkor och partiets högkvarter i Ankara har ockuperats med våld av poliser.

Enligt oberoende rapporteringar är läget mycket allvarligt och allt tyder på att operationerna mot HDP kommer att utvidgas.

Turkiets tredje största parti är på väg att uteslutas från Parlamentet och det politiska livet. Det innebär också att Turkiets främsta Kurd frågan inte kommer att få en lösning inom den närmaste framtiden.

Det råder inget tvivel att Turkiet är stegvis på väg att bli en totalitär regim ledd av diktatorn Erdogan som öppet gör anspråk på delar av Syrien och Irak för att förhindra kurderna att få en internationell status i området.

Erdogans storhetsambitioner och anti Kurd linje får berett stöd av de inhemska ultranationalistiska krafterna i Turkiet medan all oppositionella röster har tystats ned.

Erdogans fascism kommer att bli ett allvarligt hot även för den europeiska gemenskapen och världssamfundet och måste stoppas omedelbart innan det blir försent.

Kurdiska riksförbundet fördömer med kraft gripande av HDP parlamentarier och vädjar den svenska regeringen att agera i frågan och kräva frigivning av alla folkvalda kurdiska politiker.

4 november 2016
Kurdiska riksförbundet