Skip Navigation Links
Kurmancî
سۆرانی
Svenska
Skip Navigation Links
Start
FKKS
Aktuel
Video - Foto
Medlemsföreningar
Kontakt
Länk
Arkiv
Skip Navigation Links
 
KRF fördömer terrordådet i Dilok och uppmanar Världssamfundet att vidta omedelbara åtgärder!
2016-08-21 15:00
fkks
info@fkks.se


Ännu en gång har civila kurder blivit måltavla för IS terror i Dilok. Denna gång attackerades en kurdisk bröllopsfest där över 50 kurder dödades och 200 sårades.

Dilok har under de senaste fem åren förvandlats till en av de viktigaste högkvarteren för IS terrorister i Turkiet där man med vetskap av den turkiska Staten rekryterar jihadister.

Mellanöstern har förvandlats till ett slagfält för olika jihadistiska gruppers terrorverksamhet som främst drabbar civilbefolkningen.

Under de senaste tre åren har vi bevittnat flera brutala terror attacker mot försvarslösa kurder som saknar skydd av Turkiet, Irak, Iran och Syrien där de har medborgarskap allteftersom dessa stater är inblandade i och kring all terrorverksamheter i Mellanöstern.

Läget har förvärrats efter kuppförsöket i Turkiet och på grund av de militära operationerna som pågår i Menbic och Mousul.

Vi vädjar till det Internationella samfundet och FN att vidta omedelbara åtgärder för att skydda civila kurder och andra religiösa, etniska grupper som drabbas hårdast.

21 augusti 2016

Kurdiska riksförbundet